El GTER va celebrar una trobada amb responsables de mitjans de comunicació religiosa

(BARCELONA, 2016.04.01) El dijous 31 de març, es va celebrar a Barcelona una trobada entre responsables de mitjans de comunicació vinculats, o pròxims, a les diferents confessions religioses.
Convocada pel Grup de Treball Estable de Religions GTER , aquesta primera jornada es va plantejar com una sessió de treball per analitzar com es tracta la imatge de les religions en els mitjans de comunicació i com treballar amb els mitjans públics i privats per comunicar la idea compartida que les religions són instruments per al foment de la pau.
Després de la benvinguda i una breu introducció, els assistents es van dividir en grups de treball per confessions per realitzar una anàlisi DAFO dels seus mitjans de comunicació (debilitats, amenaces, fortaleses i oportunitats). Les conclusions van ser posteriorment compartides amb tots els participants, donant lloc a un interessant debat en sessió plenària.
Es va destacar la manca de recursos econòmics de què disposen les confessions i les dificultats per a l’accés als mitjans de comunicació, la qual cosa es tradueix en un desconeixement generalitzat del fet religiós entre els nostres conciutadans. Aquesta situació contribueix al fet que, sovint, les religions siguin instrumentalitzades pels mitjans, tendint a destacar el tòpic que desacredita. Davant d’això, es considera vital mantenir la feina de relació institucional entre les diferents confessions i fer pedagogia interna sobre aquestes realitats.