Author Archive

VI TROBADA INTERRELIGIOSA IBEROAMERICANA a Guatemala

VI TROBADA INTERRELIGIOSA IBEROAMERICANA: EL ROL DE LA FE PER A l’ASSOLIMENT DEL BENESTAR COMPARTIT I ELS ODS16+
Organitzat per Religions per la Pau Amèrica Llatina i el Carib, i el Grup de Treball Estable de Religions (GTER), amb la cooperació de la Secretaria General Iberoamericana (SEGIB), el Ministeri de Relacions Exteriors de Guatemala i el Diàleg Interreligiós Guatemalenc sobre el desenvolupament (DIRGD), va tenir lloc la VI Trobada Interreligiosa Iberoamericana a la Ciutat de Guatemala, el 9 de novembre de 2018, com a esdeveniment previ a la  de Caps i Caps d’Estat i de Govern que es desenvolupa avui i demà, 15 i 16 de novembre, a La Antigua.

La VI
Trobada Interreligiosa Iberoamericana va ser inaugurat per la ministra de Relacions Exteriors de Guatemala, Sandra Jovel, qui ha destacat que és un espai per a la promoció d’iniciatives des de la perspectiva de les comunitats de fe per avançar en la construcció del benestar col·lectiu de la regió. La diplomàtica va manifestar que per aconseguir una Iberoamèrica pròspera, inclusiva i sostenible, “és de vital importància desenvolupar-se en un ambient d’harmonia, tolerància i respecte mutu, reconeixent que la pau, la seguretat i la justícia, provenen d’un ésser suprem, Déu” . En nom de Guatemala com a Secretaria Pro Témpore de la Conferència Iberoamericana, va dir la Sra. Jovel: “és un plaer facilitar aquests espais i reflectir” el seu “compromís amb l’enfortiment d’una agenda comuna emmarcada per principis i valors per a una pau sostenible”.

En la clausura de la VI Trobada Interreligiosa Iberoamericana va ser adoptada la Declaració de Guatemala la qual va ser lliurada a la SEGIB i al Ministeri de Relacions Exteriors de Guatemala, acompanyada amb la sol·licitud que la traslladin a la XXVI Cimera Iberoamericana.

VI Trobada Interreligiosa Iberoamericana – Programa

VI Trobada Interreligiosa Iberoamericana – Declaració

Les fotos de la VI Trobada Interreligiosa Iberoamericana es poden trobar al lloc web

https://www.facebook.com/religionesporlapaz.americalatinayelcaribe/photos/a.400875053259073/2243542992325594/?type=3&theater

Desactiva els comentaris more...

Terrible matança a la sinagoga de Pittsburgh

En relació a les matances a la sinagoga de Pittsburgh, totes les religions que conformen el GTER s’adhereixen al manifest presentat per la Comunitat Israelita de Barcelona (CIB). La nostra oració i el nostre més sentit condol a familiars, amics i amigues.


Desactiva els comentaris more...

RfP_MENSAJE AL PUEBLO DE NICARAGUA

De part dels nostres socis i amics de RfP

MENSAJE AL PUEBLO DE NICARAGUA
Los miembros del Comité Ejecutivo del Consejo Latinoamericano y Caribeño de Líderes Religiosos – Religiones por la Paz expresamos nuestra profunda preocupación por la grave situación que actualmente se vive en Nicaragua, desconsolada por la violencia que ha provocado la muerte de más de 350 personas.

Por ello, exhortamos a continuar el diálogo honesto para restablecer la paz en el país, bajo la mediación de la Conferencia Episcopal de Nicaragua (CEN), a la cual transmitimos nuestra solidaridad en estos difíciles momentos.

Asimismo, solicitamos respetar la vida y la dignidad de todos los que se manifiestan en Nicaragua por una democracia fortalecida, una sociedad más justa y un país libre de corrupción.
Nos unimos a las oraciones de todos quienes piden por la paz y la reconciliación en Nicaragua.

20 de julio de 2018

Emmo. y Rvdmo. Sr. Cardenal Raymundo Damasceno Assis,
Moderador
Consejo Episcopal Latinoamericano (CELAM)
Muhammad Yusuf Hallar, Vicemoderador
Organización Islámica para América Latina y el Caribe (OIPALC)
Claudio Epelman, Vicemoderador
Congreso Judío Latinoamericano (CJL)
Elías Szczytnicki, Secretario General
Rev. Jorge Zijlstra
Consejo Latinoamericano de Iglesias (CLAI)
Gerard Granado
Conferencia de Iglesias del Caribe (CCC)
Rev. Rubén Proietti
Alianza Evangélica Latina (AEL)
Ajq’ij Cirilo Pérez
Consejo Continental de Ancianos y Guías Espirituales Indígenas de
América
Laura Vargas
Red Latinoamericana y Caribeña de Mujeres de Fe de Religiones por
la Paz
Gabriela Mulder
Red Latinoamericana y Caribeña de Mujeres de Fe de Religiones por
la Paz
Víctor Gomes
Red Juvenil de América Latina y el Caribe de Religiones por la Paz
(LACYN)
Marcelo Leites
Red Juvenil de América Latina y el Caribe de Religiones por la Paz
(LACYN)
Cristina Calvo
Miembro Ad Personam

RfP_MENSAJE_AL_PUEBLO_NICARAGUA_

Desactiva els comentaris more...

M.R. Arxiprest Stavrophor P. Joan Garcia nou president del GTER

La comunitat musulmana, a  mans del Mohammed Halhoul, deixa pas a la comunitat ortodoxa per a dur a terme la presidència del GTER.

M.R. Arxiprest Stavrophor P. Joan Garcia de l’església ortodoxa ha estat escollit el nou president del Grup de Treball Estable de les Religions (GTER) i en Dr. Antoni Matabosch de l’Església Catòlica com l’actual vicepresident.

M.R. Arxiprest Stavrophor P. Joan Garcia és vicari general del Patriarcat de Sèrbia, per a la península Ibèrica, i de Constatinoble per a Catalunya.

En Joan Hernàndez Serret ha estat renovat en el càrrec de director de l’entitat.

Desactiva els comentaris more...

Celebrem la Setmana Mundial de l’Harmonia Interconfessional al Parlament de Catalunya

El  dimarts, 13 de març a les 18 hores el Grup de Treball Estable de les Religions (GTER) va reunir al Parlament de Catalunya més de cent persones de totes les religions per celebrar la Setmana Mundial de l’Harmonia Interconfessional promulgada per Nacions Unides, del 1 al 8 de febrer.

El president del Parlament de Catalunya, el Molt Honorable Sr. Roger Torrent, va presidir l’acte on també hi eren presents els representants de la comunitat musulmana, jueva, catòlica, protestant, budistes, baha’is, Església de Jesucrist del Darrers Dies i taoistes…; així com la comissionada de l’Alcaldessa de l’Ajuntament de Barcelona, Sra. Lola López, i el director general d’Afers Religiosos, el Sr. Enric Vendrell.

A Catalunya la primera celebració, es va fer a mans del GTER al Parlament de Catalunya, i va tenir lloc l’any 2012. Des de llavors s’ha anat fent cada any, i així va ser el dimarts 13 de març amb un acte al Parlament de Catalunya i amb el títol «Religions compromeses en la construcció de pau».

Van inaugurar l’acte les personalitats polítiques i a continuació es varen pronunciar les conferencies sobre «Deu anys de la declaració de Montserrat: religions i construcció de pau» a càrrec de Manuel Manonelles, professor associat de Relacions Internacionals – Blanquerna – Universitat Ramon Llull; i «Religious for Peace a Europa, experiències concretes en la construcció de pau» a càrrec de Yolande Lliano, presidenta de Religious for Peace Europe que no va poder ser present però sí que es va recollir la seva comunicació.

El president del Parlament va insistir que la cooperació, la convivència i la tolerància entre diferents religions, basades en el respecte i l’acceptació dels drets i les llibertats, són pilars fonamentals de la pau i l’harmonia interconfessional.

Podeu descarregar el programa i tornar a visualitzar la trobada al Canal del Parlament:

Desactiva els comentaris more...

21 de setembre Dia Internacional de la Pau

“No hi ha camí per la Pau, la Pau és el camí (Gandhi)”

Les diferents religions que conformen el Grup de Treball Estable de Religions (GTER) es reuneixen el 21 de setembre per tal de celebrar el Dia Internacional de la Pau i fan un minut de silenci recordant i desitjant que la Pau sigui una realitat en el cor de les persones i en la societat en general. Constaten que ara més que mai estem necessitats d’aquesta Pau i que com a persones de fe estem cridats a mobilitzar-nos activament per a que aquesta sigui una realitat viscuda: “no hi ha camí per la Pau, la Pau és el camí (Gandhi)”


Desactiva els comentaris more...

Manifest Barcelona 17 d’agost 2017

Barcelona, 17 d’agost de 2017
El Grup de Treball Estable de Religions (GTER), en nom de les religions que representem, inclosa la musulmana, volem expressar el nostre rebuig a l’atemptat terrorista de Barcelona. Posem de relleu que totes les religions volen i són fonament de Pau. I des del GTER agraïm la solidaritat i el recolzament a les víctimes reafirmant la importància de treballar plegats per la Convivència i la Pau.
Desactiva els comentaris more...

Jornada Estètica del Culte i dels Temples

El proper dimecres 24 de maig, a l’Auditori del C/ València 244, en Daniel Giralt-Miracle i el Consell Interreligiós de Catalunya (GTER), duran a terme una taula de diàleg anomenat Estètica del Culte i dels Temples, a on totes ens preguntarem i tots ens respondrem.

Entrada gratuïta i aforament limitat.
És imprescindible confirmar assitència a grupdereligions@gmail.com o a gter@grupdereligions.org
Desactiva els comentaris more...

La Sagrada Família acull l’entrega del premi Convivència i Diàleg interreligiós

El crític i historiador de l’art Daniel Giralt-Miracle rep el premi per la seva tasca en l’aspecte cultural i ecumènic

Barcelona, 24 d’abril de 2017,- El dimarts 25 d’abril, a les 19h, al Claustre de Montserrat de la Sagrada Família, el Grup de Treball Estable de les Religions (GTER), entitat que representa oficialment les diferents confessions religioses presents a Catalunya, celebra la quarta edició del Premi en Convivència i Diàleg Interreligiós.


Daniel Giralt-Miracle, creient, ecumènic i referent cultural

Enguany el premi es concedeix al creient, crític d’art, historiador i impulsor cultural Daniel Giralt-Miracle per la seva manifestació pública integrant la creença personal, la sensibilitat ecumènica, i com a referent nacional en l’aspecte cultural.

El seu reconeixement ha estat deliberat per unanimitat per totes les religions que conformen el GTER.

En l’acte intervindran el Director General d’Afers Religiosos de la Generalitat de Catalunya, el Sr. Enric Vendrell; el president del Consell Nacional de la Cultura i de les Arts, el Sr. Carles Duarte; el president delegat de la Junta Constructora de la Sagrada Família, Sr. Esteve Camps; així com persones de diferents religions properes a Daniel Giralt-Miracle.

El premi neix de la necessitat d’implicar la societat en el reconeixement d’aquelles iniciatives dutes a terme per persones, entitats o institucions, dins de l’àmbit religiós o interreligiós, que fomenten el respecte, la llibertat de pensament i la cultura de pau basada en la trobada i la convivència.

El premi simbòlic, que consisteix en una placa commemorativa, es va iniciar el 2008, i ha estat pioner i precursor a Catalunya en aquest tipus de reconeixements.

Desactiva els comentaris more...


 • DESTACABLES

  Recordeu que ens podeu seguir al twitter http://twitter.com/grupdereligions

  Aplicació "GTER" a Play Store (Android) i a App Store (Iphone) o a https://play.google.com/store/apps/details?id=com.comsom.gter o a https://itunes.apple.com/es/app/id956558158?mt=8

 • Per contactar amb nosaltres

  Secretaria tècnica del GTER

  València 244, 1er pis, 08007 Barcelona gter@grupdereligons.org o al 934872473
 • Calendari

 • Copyright © 1996-2010 Grup de Treball Estable de Religions (GTER). All rights reserved.
  iDream theme by Templates Next | Powered by WordPress