21 de setembre Dia Internacional de la Pau

El Dia Internacional de la Pau va ser instituït l’any 1981 per l’Assemblea General de l’ONU amb l’objectiu de commemorar i enfortir els ideals de pau.

L’any 2001, l’Assemblea va insistir-hi, instant la comunitat internacional, a fer del 21 de setembre un dia de treva en l’ús de la violència.

Per commemorar aquest dia i aquest ideal tan necessari per a les nostres societats, el Grup de Treball Estable de les Religions (GTER) ha organitzat unes activitats simbòliques que consisteix en una declaració institucional de totes les religions que conformen el GTER a favor de la pau i de la convivència, i una ruta interreligiosa, per a conèixer diferents centres religiosos de Barcelona, en format de portes obertes.

. 21 DE SETEMBRE PUBLICACIÓ DE LA DECLARACIÓ Suma’t a la celebració via twitter!! #paualmon @grupdereligions

23 i 25 de SETEMBRE RUTA INTERRELIGIOSA Vine a visitar diferents centres de culte de Barcelona.

Manifest GTER

en motiu de la Celebració del Dia Internacional per la Pau

CAMÍ PER LA PAU
En el dia internacional de la Pau volem fer una crida a tots els homes i dones de bona voluntat perquè renovin el seu compromís de construir un món de Pau, de llibertat i de respecte.
Les religions que conformen el GTER ens sentim properes, de manera molt especial i sentida, amb totes les persones que viuen en països que segueixen patint violència, conflictes, discriminació, dolor, i desitgem que s’obri un camí de Pau basat en l’estabilitat i la reconciliació.
Volem demanar que s’aturi qualsevol prejudici, hostilitat i persecució cap als creients i no creients ja que qualsevol tipus de repressió és un obstacle en el desenvolupament humà.
Per tot això, les religions que conformen el GTER signem aquest manifest i ens comprometem a seguir treballant, d’una forma activa, per construir una cultura de Pau i convivència.
Barcelona, 21/09/2013