Celebrem la Setmana Mundial de l’Harmonia Interconfessional al Parlament de Catalunya

El  dimarts, 13 de març a les 18 hores el Grup de Treball Estable de les Religions (GTER) va reunir al Parlament de Catalunya més de cent persones de totes les religions per celebrar la Setmana Mundial de l’Harmonia Interconfessional promulgada per Nacions Unides, del 1 al 8 de febrer.

El president del Parlament de Catalunya, el Molt Honorable Sr. Roger Torrent, va presidir l’acte on també hi eren presents els representants de la comunitat musulmana, jueva, catòlica, protestant, budistes, baha’is, Església de Jesucrist del Darrers Dies i taoistes…; així com la comissionada de l’Alcaldessa de l’Ajuntament de Barcelona, Sra. Lola López, i el director general d’Afers Religiosos, el Sr. Enric Vendrell.

A Catalunya la primera celebració, es va fer a mans del GTER al Parlament de Catalunya, i va tenir lloc l’any 2012. Des de llavors s’ha anat fent cada any, i així va ser el dimarts 13 de març amb un acte al Parlament de Catalunya i amb el títol «Religions compromeses en la construcció de pau».

Van inaugurar l’acte les personalitats polítiques i a continuació es varen pronunciar les conferencies sobre «Deu anys de la declaració de Montserrat: religions i construcció de pau» a càrrec de Manuel Manonelles, professor associat de Relacions Internacionals – Blanquerna – Universitat Ramon Llull; i «Religious for Peace a Europa, experiències concretes en la construcció de pau» a càrrec de Yolande Lliano, presidenta de Religious for Peace Europe que no va poder ser present però sí que es va recollir la seva comunicació.

El president del Parlament va insistir que la cooperació, la convivència i la tolerància entre diferents religions, basades en el respecte i l’acceptació dels drets i les llibertats, són pilars fonamentals de la pau i l’harmonia interconfessional.

Podeu descarregar el programa i tornar a visualitzar la trobada al Canal del Parlament: