El Grup de Treball Estable de Religions (GTER) s’acomiada de l’any i dóna la benvinguda al 2012 en el centre penitenciari de joves

En commemoració del dia Internacional per la Pau, des de fa set anys, catòlics, protestants, musulmans, jueus i ortodoxes, les religions presents en els centres penitenciaris i que configuren Grup de Treball Estable de Religions (GTER), amb el suport i el vist-i-plaus del
Departament de Justícia de la Generalitat de Catalunya , duen a terme com a grup, un conjunt d’accions amb i pels interns per tal d’afavorir la cohesió, la reflexió i l’estímul personal i grupal.

L’objectiu d’aquesta participació conjunta és potenciar la insuficient relació entre els interns de les diferents religions presents als centre penitenciaris, amb la participació, en aquests actes, dels religiosos, educadors, voluntaris i funcionaris.

Enguany s’ha celebrat el 31 de desembre, al centre penitenciari de joves, i s’ha centrat en un moment singular: el comiat del 2011 per tal de donar espai i benvinguda aquest nou any entrant.
En el transcurs de l’acte s’ha realitzat un gest simbòlic que ha consistit en la plantada d’una olivera, de deu anys d’antiguitat, donada pel GTER, com a símbol d’humanitat i portadora d’esperança i de pau per tota la humanitat; com ho recorda, conjuntament amb el colom, el text bíblic. Amb molta il·lusió, en la preparació de l’acte, també hi ha participat diferents interns del taller de jardineria i de ceràmica per tal de preparar l’espai adient per la rebuda i l’adquisició d’aquest nou arbre.

L’acte ha acabat amb un moment de reflexió de l’any viscut i com a planter de bons propòsits per l’any vinent.

L’olivera que resta en un lloc visible és un memorial que evidencia la importància de la tasca i del voluntariat de les religions en els centres penitenciaris i recorda que el treball setmanal d’atenció espiritual i social del presos és llum d’esperança i de transformació per una societat més plena i més humana.

Redacció GTER

Fotos cedides pel Centre Penitenciari de Joves.

No hi ha imatges de cap intern.

Amb el suport dela Generalitat Departament de Justícia