El GTER ha fet públic en roda de premsa el seu rebuig als assassinats comesos ahir al setmanari parisenc ‘Charlie Hebdo’

Han estat presents els convocants: Guillem Correa com a president del GTER i representant la comunitat protestant; Mohammed Halhoul i Mustapha Ben el Fassi, representant la comunitat musulmana; Mn. Antoni Mataboch i Jordi Giró, representant l’Església catòlica; en P. Joan García, representant la comunitat ortodoxa; el director del GTER Joan Hernández Serret: i el director general d’Afers Religiosos, Enric Vendrell.

El Grup de Treball Estable de les Religions (GTER) ha expressat aquesta tarda el rebuig “amb totes les seves forces” als assassinats comesos ahir a París.


En el manifest es declara que “el veritable Islam és pacífic i no recolza ni permet violències i encara menys  homicidis” en un manifest conjunt de les comunitats religioses que integren aquesta entitat fet aquesta tarda manifest públic i contundent de rebuig als assassinats comesos ahir a la seu del setmanari francès ‘Charlie Hebdo’, alhora que subratllar que “el veritable Islam és pacífic i no dóna suport a cap tipus de violència i encara menys els homicidis”.

El GTER ha manifestat alhora que vol continuar treballant “a fi que no es malmeti la convivència social que gaudim a Catalunya entre les diverses religions i entre les religions i la societat”, perquè “totes les religions, enteses correctament, són factors de pau i de convivència”.

A l’inici de la roda de premsa, els convocants juntament amb els assistents han guardat un minut de silenci. Així mateix els signants del manifest han volgut fer arribar el condol a les víctimes i els seus familiars, i expressar que se senten “propers en el seu patiment”.

Concentració aquest vespre al Raval

Finalment, Mohamed Halhoul, portaveu del Consell Islàmic Cultural de Catalunya ha anunciat que l’entitat ‘Centre Islàmic Camí de la Pau’ de Barcelona ha convocat per aquest vespre a les 19 hores una concentració de rebuig als atemptats de París aquesta a la Rambla del Raval.

El GTER ja fa més de deu anys que treballa en la línia de diferenciar conceptes religiosos de qualsevol tipus de violència. En aquest sentit, ha anunciat per aquest mes de gener, la programació una jornada oberta a tothom sobre “La realitat de l’Estat Islàmic i les minories religioses al mitjà orient”.

El GTER està format per: l’Església Catòlica, la Comunitat Evangèlica, l’Església Ortodoxa, la Comunitat Musulmana, la Comunitat Jueva i, a través del Consell Interreligiós, s’integren les altres religions presents a casa nostra.

Més informació: www.grupdereligions.org

Barcelona, 8 de gener de 2015