El Pastor David Muniesa ha rebut el Premi en Convivència i Diàleg Interreligiós

El dilluns 11 de novembre, a les 19h al Palau Macaya, el Grup de Treball Estable de les Religions (GTER), entitat que representa oficialment les diferents confessions religioses presents a casa nostra, ha celebrat la tercera edició del Premi en Convivència i Diàleg Interreligiós.
El premi neix de la necessitat d’implicar la societat en el reconeixement d’aquelles iniciatives dutes a terme per persones, entitats o institucions, dins de l’àmbit religiós o interreligiós, que fomenten el respecte, la llibertat de pensament i la cultura de pau basada en la trobada i la convivència.
Enguany el premi s’ha concedit al Pastor David Muniesa de Terrassa per la seva trajectòria personal, exemplar, a favor de l’ecumenisme i de les relacions amb les altres confessions religioses. En l’acte han intervingut el Director General d’Afers Religiosos, el Comissionat d’Afers Religiosos de l’Ajuntament de Barcelona així com persones de diferents religions properes al Pastor David Muniesa.
El seu reconeixement ha estat deliberat per unanimitat per totes les religions que conformen el GTER.
Aquesta edició ha estat precedida pel primer premi en Convivència i Diàleg Interreligiós, el 25 de febrer de 2008, a la seu d’Òmnium, atorgada a l’entitat “Stella Maris”, Delegació Diocesana de l’Apostolat del Mar, com a reconeixement per la seva trajectòria històrica i pionera a favor de l’acolliment del viatger i del nouvingut i, la segona edició, cedida al P. Joan Botam, l’any 2010 a on, entre un conjunt de reconeixements, es va destacar la seva trajectòria i el seu treball en el diàleg entre les religions.
El premi, iniciat al 2008, ha estat pioner i precursor en aquest tipus de reconeixements.

Veure el vídeo del moment de l’entrega del Premi en Convivència i Diàleg Interreligiós, 3a edició

Descarregar el vídeo del moment de l’entrega del Premi

Premi en Convivencia i Diàleg Interreligiós NOTA PREMSA