II_JORNADA FORMATIVA GTER: RELIGIÓ I NOUS MITJANS DE COMUNICACIÓ

ATENCIÓ: per qüestions alienes al GTER, i relacionades amb els ponents, la II Jornada GTER Religió i els nous mitjans de comunicació, prevista pel 27 d’abril de 2010, queda postposada fins després de les eleccions al Parlament de Catalunya.

Presentació

Amb l’apagada analògica, l’encesa de la televisió digital i l’entrada de les noves tecnologies es fa imprescindible parlar sobre l’espai que tindrà la religió dins d’aquest nou model audiovisual que enguany es posa en funcionament. On, quan, amb quin format, qui dirigirà aquest programes, entre d’altres, són qüestions que plantejarem en aquesta trobada.

Una primera part explicativa més tècnica: què hi haurà; on s’ubicarà, quins conceptes encara queden oberts per determinar, què es pot discutir i quines accions resten en interrogant.

Una segona part d’exposició, per part de les diferents comunitats religioses, sobre quines són les expectatives i el posicionament en relació a la programació de la TDT i les noves aplicacions tecnològiques dins del món audiovisual de caràcter públic.

Objectius:

o   Crear un espai d’opinió i de debat.

o   Potenciar la reflexió sobre què es pot fer i com

o   Esdevenir un espai de relació i comunicació entre l’administració i les nostres comunitats.

ESTRUCTURA JORNADA

(obert al públic en general)

9.30h         Presentació i benvinguda

9.35h         Inauguració oficial (ponent CAC)

9.45h           En què consistirà l’apagada analògica i la incorporació de la TDT? (ponent membre de la corporació audiovisual de Catalunya)

10.20h          Preguntes

10.40h          Pausa

11:00h        Posicionament i expectatives de les confessions religioses davant la TDT. (confessions religioses, aproximadament 7’-10’)

Comunitat Baha’i
Comunitat Budista

Església Catòlica

Església Sants dels Darrers Dies
Comunitat Jueva

Comunitat Musulmana
Església Ortodoxa
Església Protestant

Comunitat Taoista

Comunitat Sikh

13:30h               Finalització de l’acte