El GTER rep la Creu de Sant Jordi 2015

El president de la Generalitat, Artur Mas, ha lliurat aquest dilluns, 4 de maig, la Creu de Sant Jordi al Grup de Treball Estable de Religions (GTER) en un acte que ha tingut lloc al Gran Teatre del Liceu de Barcelona. La Creu de Sant Jordi és un dels màxims reconeixements que pot rebre una entitat per part de la Generalitat de Catalunya.

En el seu discurs, Artur Mas ha fet esmena explícita al GTER destacant la seva aportació en la promoció del diàleg interreligiós en la Catalunya plural i diversa. Integrat per la comunitat jueva, la comunitat protestant, la comunitat islàmica, l’Església Catòlica i l’Església Ortodoxa, el GTER és una entitat pionera a la península ibèrica en la difusió del diàleg i la convivència.

En l’acte d’avui, el GTER també ha volgut convidar als membres del Consell Interreligiós GTER que inclou a representants de la Comunitat Baha’i de Catalunya, de l’Església de Jesucrist dels Sants dels Últims Dies, la comunitat Sikh, la comunitat Taoista i la Budista com a mostra de la tasca ecumènica i interreligiosa que realitza des de fa més de 10 anys.


Guillem Correa, actual president de l’entitat, ha estat qui ha recollit la Creu de Sant Jordi en nom de tot el GTER.