Notícia: gest de l’Aiatol•là Tehrani a favor de la Comunitat Baha’i a l’Iran

Manifest a favor de la llibertat religiosa

El grup de Treball Estable de les Religions GTER ens complau anunciar que recolzem l’acció i l’actitud de l’Aiatol·là Tehrani, anunciat el 7 d’abril del 2014, amb el reconeixement i suport com a religió minoritària a tots els baha’is d’Iran, els seus llibres sagrats, com “el Kitab – i- Aqdas  o el “Llibre Més Sagrat “, i a la figura de Bahà’u’llàh com a fundador de la Fe Baha’i.

Les declaracions i el gest d’apropament cap els baha’is, per part d’un clergue xiïta són històricament inèdites fins ara, i és un símbol  de respecte a tots els iranians i a la seva humanitat.

L’Aiatol·là Tehrani, en les seves declaracions, fa evident que molts bahá’ís del món, especialment els bahá’ís de l’Iran, han estat i són víctimes de persecucions diverses com a resultat dels prejudicis religiosos.

Com a GTER, que treballem per la construcció de societats més humanes, ens sumem a les veus internacionals que aplaudeixen aquest tipus de gestos, que demanen el respecte i la llibertat religiosa, i que promouen la convivència entre els diferents perquè aquesta sigui cada vegada més manifesta, no només a l’Iran, sinó a tot l’Orient Mitjà, i el món en general.

I perquè consti, signem tots aquest manifest: Barcelona, 1 de juny del 2014

Antoni Matabosch,  President del GTER

Enllaços relacionats amb el manifest:

http://news.bahai.org/story/988

http://www.theguardian.com/commentisfree/2014/apr/21/ayatollahs-stand-bahai-gives-hope-iran

http://www.faithstreet.com/onfaith/2014/04/23/an-ayatollahs-gift-to-bahais-irans-largest-religious-minority/31794

http://news.bahai.org/story/989