VI TROBADA INTERRELIGIOSA IBEROAMERICANA a Guatemala

VI TROBADA INTERRELIGIOSA IBEROAMERICANA: EL ROL DE LA FE PER A l’ASSOLIMENT DEL BENESTAR COMPARTIT I ELS ODS16+
Organitzat per Religions per la Pau Amèrica Llatina i el Carib, i el Grup de Treball Estable de Religions (GTER), amb la cooperació de la Secretaria General Iberoamericana (SEGIB), el Ministeri de Relacions Exteriors de Guatemala i el Diàleg Interreligiós Guatemalenc sobre el desenvolupament (DIRGD), va tenir lloc la VI Trobada Interreligiosa Iberoamericana a la Ciutat de Guatemala, el 9 de novembre de 2018, com a esdeveniment previ a la  de Caps i Caps d’Estat i de Govern que es desenvolupa avui i demà, 15 i 16 de novembre, a La Antigua.

La VI
Trobada Interreligiosa Iberoamericana va ser inaugurat per la ministra de Relacions Exteriors de Guatemala, Sandra Jovel, qui ha destacat que és un espai per a la promoció d’iniciatives des de la perspectiva de les comunitats de fe per avançar en la construcció del benestar col·lectiu de la regió. La diplomàtica va manifestar que per aconseguir una Iberoamèrica pròspera, inclusiva i sostenible, “és de vital importància desenvolupar-se en un ambient d’harmonia, tolerància i respecte mutu, reconeixent que la pau, la seguretat i la justícia, provenen d’un ésser suprem, Déu” . En nom de Guatemala com a Secretaria Pro Témpore de la Conferència Iberoamericana, va dir la Sra. Jovel: “és un plaer facilitar aquests espais i reflectir” el seu “compromís amb l’enfortiment d’una agenda comuna emmarcada per principis i valors per a una pau sostenible”.

En la clausura de la VI Trobada Interreligiosa Iberoamericana va ser adoptada la Declaració de Guatemala la qual va ser lliurada a la SEGIB i al Ministeri de Relacions Exteriors de Guatemala, acompanyada amb la sol·licitud que la traslladin a la XXVI Cimera Iberoamericana.

VI Trobada Interreligiosa Iberoamericana – Programa

VI Trobada Interreligiosa Iberoamericana – Declaració

Les fotos de la VI Trobada Interreligiosa Iberoamericana es poden trobar al lloc web

https://www.facebook.com/religionesporlapaz.americalatinayelcaribe/photos/a.400875053259073/2243542992325594/?type=3&theater