II FÒRUM SOBRE IMMIGRACIÓ, INTEGRACIÓ I COMUNITATS RELIGIOSES

Barcelona, dimecres 30 de març de 2011.
“Auditori”, C/ València 244, 1er pis

L’Associació Círculo Africano (CA) en col.laboració amb l’Escola de Professionals d’Immigració i Cooperació de la Comunitat de Madrid (EPIC), va celebrar a Madrid, els dies 25 i 26 de novembre de 2010, el Primer Fòrum sobre Immigració, Integració i Comunitats Religioses. Com continuació del mateix, el Grup de Treball Estable de les Religions (GTER) i CA organitzaran a Catalunya el II FÒRUM SOBRE IMMIGRACIÓ, INTEGRACIÓ I  COMUNITATS RELIGIOSES.
Aquest esdeveniment tindrà lloc el dia 30 de març del 2011 a “l’Auditori del C/ València 244” de Barcelona. Per a la seva realització es compta amb l’ajuda i el finançament de la Fundació Pluralisme i Convivència.
La finalitat d’aquests fòrums és debatre el paper dels líders religiosos en els processos d’integració i de participació ciutadana dels immigrants. A més es pretén fomentar el contacte entre els participants dels fòrums per així generar una xarxa de treball i d’intercanvi d’informació i experiències sobre la immigració, la integració i la religió.
Aquests fòrums s’emmarquen dintre del projecte DIRECT Diàleg per a la integració: Participació de les Comunitats Religioses. Aquest projecte està subvencionat per la Unió Europea i és coordinat transnacionalment per l’Organització Internacional de les Migracions (OIM) de Finlàndia i s’està desenvolupant al mateix temps en set països membres de la Unió Europea: Finlàndia, Bèlgica, França, Alemanya, Letònia, Lituània i Espanya.
L’objectiu general del projecte és contribuir al desenvolupament d’eines pràctiques per a la integració bidireccional dels immigrants en la UE a través de la promoció del paper actiu dels líders religiosos immigrants com a agents d’integració en la societat europea secularitzada.
Els destinataris d’aquesta trobada són tant els líders religiosos, polítics i acadèmics, com la societat en general. L’entrada és gratuïta.
Cal inscripció prèvia a gter@grupdereligions.org

Un cop finalitzada la jornada s’entregarà el certificat d’assistència

Programa II Fòrum 30 març (català)

Programa II Foro 30 marzo programa (español)

DESTACAT: Conclusiones defintivas II_Foro_Inmigración,_Integración_y_Comunidades_Religiosas (español)